Devletin belirlediği kurumlarda çalıştırılmak ve kadroya alınmak üzere üniversiteyi bitirmiş olan adaylar için geçtiğimiz günlerde KPSS önlisans sınav başvuruları bitmişti. Başvuruyu yapan öğrenciler bir an önce sınava girebilmek ve sonuçlarına ulaşabilmek için sınav tarihlerini dört göz ile bekliyorlardı. Bu bekleyiş uzun sürmedi veÖSYM den gelen resmi açıklama ile KPSS önlisans sınav tarihi belirlendi .Geçtiğimiz günlerde belirlenen KPSS önlisans sınav tarihi 16 Ekim olarak belirlendi .Aslında öncesinde yapılması beklenen sınav , sınav takviminin ülkece yaşadığımız olaylar sebebi ile değiştirilmesinin ardından 16 Ekim tarihine atıldı.
KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!
KPSS sınav giriş yerlerini sorgulamak için TIKAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
16 Ekim tarihinde sınava girmeyi bekleyen adaylar başvuru işlemlerini tamamlamış ve gereken giriş ücretini de anlaşmalı bankalara ödemiş adaylardır. Bu işlemleri gerçekleştirmiş olan adaylar ise 16 Ekim tarihinde sınava girmeye hak kazananlardır.  16 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan KPSS Ön lisans sınavı bir çok kişiye umut vermektedir. Devletin ilgili kadrolarında kendi eğitimi ile bağdaşmış bir kontenjan dahilinde kişi kamu görevlisi olmaya hak kazanmaktadır. Eğer kişi gireceği yıl sınavı kazanmış ancak atamasını da o yıllar içerisinde istemiyorsa sınavdan almış olduğu puanı iki yıl içerisindeki atamalarda kullanarak atama işlemlerini gerçekleştirebilir.
Eğer kişi belli bir puan almış ise devletin ilgili kurumu da bu puanın altında ya da tam olarak o başarı puanı ile alım yapıyorsa kişinin buraya atanması muhtemeldir. Her kurumun kendi belirlemiş olduğu bir alım puanı vardır.  kişiler bu sınav sonrasından sonra tercih işlemleri esnasında bu puan sıralamasına bakarak tercihlerini gerçekleştirebilmektedirler. Eğer kişi kendi başarı puanını göz önünde bulundurup kendi puanından yüksek kurumlardan başlayarak gittikçe azalan kurumları tercih listelerine büyükten küçüğe doğru bir sıralama yaparsa atanma ihtimali artacaktır.
Geçtiğimiz günler içinde artık KPSS önlisans sınavına giren vatandaşların artık hangi okullarda gireceğine karar verildi. Bu işlemin ardından ÖSYM’nin resmi web sayfasından buna dair duyurularda bulunuldu. Vatandaşlar girecekleri okulları ise ÖSYM’nin resmi web sayfasından öğrenebileceklerdir. Önceden bu belge evlerinize posta yolu ile gelmekteydi Ancak postanın ulaşılamaması durumunda öğrencilerin mağdur olunması ile bu sistem kaldırıldı. Ve artık her yerden akıllı cep telefonlarından ve bilgisayarlardan ulaşabileceğiniz bir web sayfasına ulaşarak giriş belgenizi çıktı alabilir ve okula dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. ÖSYM’nin resmi web sayfasına giriş yapmanız ve burada KPSS önlisans giriş belgesine en uygun başlığa tıklamanız gerekmektedir. Sadece bir kaç tık ile KPSS önlisans sınavına giriş belgenizi görüntüleyebilir ve hatta çıktı bile alabilirsiniz.