Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde 16 milyon öğrenci için 15 Temmuz broşürü hazırladı.
MEB, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında şehit ve gazi olan vatandaşların kahramanlıklarının öğrenci ve velilere anlatılması için çalışma başlattı.
MEB ŞEHİT ADI VERİLEN OKULLARA ‘ONUR KÖŞESİ’ KOYACAK
Sabah gazetesinin haberine göre, okulların ilk haftasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi anma etkinlikleriyle kutlanacak. MEB, şehit adı verilen okullara 'Onur Köşesi' ve '15 Temmuz Şehitler Kitabesi' koyacak. Şehit adı verilmeyen okullarda da 15 Temmuz Şehitler Kitabesi okul girişine yerleştirilecek.
15 TEMMUZ KİTABESİ
Okullara yerleştirilecek 15 Temmuz Şehitler Kitabesi’nde şu ifadeler yer alıyor:
'İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan kadim coğrafyamız kanlı ve vahşi bir saldırıya tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ve tüm insani değerlere ihanet eden FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı ve hain girişim, aziz milletimizin direnişiyle yerle bir oldu. Elleri öpülecek analar, babalar, dedeler, nineler mermilere ve bombalara siper olan gençyaşlı yiğitler vatanını milletini namusunu savunmak için yola çıktı. Soylu bir aşık edasıyla gittiler. Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan çelikten bir kale oldular. Şehadet şerbetini içip yokluklarla vatanlarına hayat verdiler. Gazi olup vatan aşkıyla kutsanmış bir yaşama bilincine dönüştüler. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi onurlu ve dik duruşlarıyla bir kez daha tarih yazdılar. Sizler bu şanlı tarihi hatırlayarak büyüyün.'

ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ KİTAPÇIĞI
Ayrıca öğrencilere okulun ilk günü dağıtılmak üzere bir demokrasi kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta, bu süreçte sıkça duyulan sözcükleri açıklayan '15 Temmuz Sözlüğü', 15 Temmuz günü kronolojik olarak yaşananlar, milletin darbecilere karşı direnişi, şehitler ve demokrasi meydanlarının fotoğrafları yer alacak. Sözlükte; Cumhuriyet, demokrasi, Meclis, darbe, cunta, FETÖ/PDY gibi kavramların açıklamaları da yer alacak. İşte sözlükte yer alan kelimeler:
Demokrasi: Halkın meşru iradesini, vatandaşların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan hukuk devleti ilkelerinin geçerli olduğu toplumsal düzen.
Darbe: Milletin ve seçilmiş hükümete yönelik, zor ve silah kullanarak devirme girişimi.
Cunta: Halkın seçtiği yönetime silah zoruyla el koymaya teşebbüs eden yasa dışı grup.
FETÖ/PDY: FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar eden Fetullahçı Terör Örgütü'nü ifade eder.