Yunanistan’de ekonomik krizin yankıları devam ederken ATM’lerde sadece pazartesi gününe kadar para kaldı.

Sermaye kontrolü uygulanan ülkede günde sadece 60 euro çekilebiliyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Louka Katseli, “Her şey pazartesi gününe kadar teminat altında” dedi. Normal koşullarda Yunanistan’da bankaların 13 Temmuz tarihine kadar kapalı kalması daha sonra açılması bekleniyordu.

Yunanistan'da pazarlarda eski Drahmi'ler satılmaya başlandı. Ülkenin euroyu terk etmesi durumunda Drahmi'ye geçmesi bekleniyor.

'GEREKLİ YARDIMI YAPMAYA HAZIR'

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın yeniden Euro Bölgesi üyelerinin güvenini kazanabilmesi için kesin ve özlü bir ekonomik reform planı sunması gerektiğini söyledi. Slovenya Başbakan Miroslav Cerar ile Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin Yunanistan'ın durumuyla ilgili sorularını yanıtlayan Hollande, “Yunanistan, tekrar Euro Bölgesi üyelerinin güvenini kazanabilmek için kesin ve özlü bir ekonomik plan sunmalı. Fransa, bu konuda Yunanistan'a gerekli yardımı yapmaya hazırdır. Euro Bölgesi tavrını belirleyebilmesi için Yunanistan'ın, mutlaka özlü ve kesin ekonomik plan sunmalıdır” ifadesini kullandı