Google'ın İngiltere İçişleri Bakanlığı'na YouTube'a konulan ve ulusal güvenliği tehdit eden içerikleri anında inceleme ve gözden geçirmeyi sağlayan "özel erişim" yetkisi verdiği bildirildi.

Google şirketinin, İngiltere İçişleri Bakanlığı'na YouTube video paylaşım sitesine konulan ve ulusal güvenliği tehdit eden içerikleri anında inceleme ve gözden geçirmeyi sağlayan "özel erişim" yetkisi verdiği bildirildi.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesinde yer alan habere göre, İngiliz hükümetinin özellikle Suriye'deki savaşla ilgili aşırı unsurlar içeren videoların YouTube'da paylaşılmasından endişe duyduğu kaydedildi. Haberde, aralarında 400 İngiliz vatandaşının da bulunduğu Avrupa'dan yaklaşık 2 bin kişinin Suriye'ye savaşmaya gittiği bildirildi. 

Haberde, Google tarafından 2006 yılında satın alınan YouTube'dan ulusal güvenliği tehdit eden içeriklerin işaretleme yetkisinin geçen haftalarda İngiltere İçişleri Bakanlığı'na verildiği belirtildi.

Gazete haberinde, İngiltere Güvenlik ve Göç Bakanı James Brokenshire'ın "Yasa dışı olmayan ancak hoş olmayan ve insanların görmek istemediği içeriklerle ilgili hükümet daha fazla ilgilenmeli" sözlerine yer verdi. 

FT, ayrıca Google'ın İngiltere İçişleri Bakanlığı'na böyle bir yetki verildiğini doğruladığını ancak "içeriğin kaldırılmasıyla ilgili son kararı verme hakkını saklı tuttuğu" açıklamasında bulunduğunu belirtti.

YouTube'dan yapılan açıklamada ise "Şiddet içerikli videolarla ilgili sıfır tolerans politikalarının bulunduğu ve nefret söylemi ya da tahrik içeren videoların rutin olarak kaldırıldığı" kaydedildi.