Bundan 7 ay önce Macaristan'ın 30 bini aşan evsizlerinden biriydi Laszlo Anraschek.
Borç batağına batmış, kendisini alkol ve uyuşturucuya vermiş, eşi ve 3 çocuğuna bakamaz hale geldiği için yazın sokaklarda yatan kışın evsizlerin sığındığı bir hostelde kalan 55 yaşındaki bir Macar.

Geçtiğimiz eylül ayında alkol tedavisi gördüğü bir merkeze giderken bir anda önünden geçtği bir tren istasyonundan cebindeki son parasıyla loto oynadı.

7 rakamla oynanan loto kuponuna bir rakam eksik yazmış, dükkan sahibi bayanın uyarması üzerine 'Onu da 24 yaz gitsin" demişti. Ne de olsa ümidi yoktu kendisine ikramiye çıkacağından. Ancak bir gün sonra tam 630 milyon forint yani 2.8 milyon dolarlık ikramiyenin sahibi oldu. Ancak bugüne kadar milyoner olduğundan kimsenin haberi olmadı. Çünkü hayatında çok da büyük değişiklikler yapmamıştı. Borçlarını ödedi, mütevazı bir daire satın aldı. Ehliyeti yoktu ama çocuklarının onu gezdirmesi için bir araba aldı.

Küçük bir de hayali vardı: İtalya tatiline gitmek... Pasaport çıkarttırıp onu da gerçekleştirmeye hazırlanıyordu. Ancak bir şeyi unutmadı hayatında. Bir yıl sokakta birlikte yaşadığı, sorunlarını, dertlerini bildiği evsiz insanları. Onların kışın barındığı hostele yüklü bir miktarda bağış yaptı. Yaptığı bu iyilik onun hikayesini de gün yüzüne çıkardı.

Time dergisi, Guardian gazetesi gibi önemli medya kuruluşları onun öyküsünü taşıdı sayfalarına. Andraschek "Zenginlik beni değiştiremeyecek" diyor.