Ukrayna'nın Rusya'nın bin metreküp doğalgaz için belirlediği 212 dolar fiyatından gaz almayacağı bildirildi.Ukrayna basınına konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere belirlediği 212 dolar/bin metreküp fiyatından alım yapacaklarını belirtti. Ukrayna'nın, Avrupa Birliği'nden, Rusya'nın teklif ettiği fiyattan daha ucuza doğalgaz aldıklarını kaydeden Yatsenyuk, AB'den alınan doğalgazın fiyatının ortalama 200 dolar olduğunu vurguladı.   

Ukrayna'nın kışı geçirmek için yeterli doğalgaz depoladığını da dile getiren Yatsenyuk, ülkede depolanan doğalgaz miktarının 13 milyar metreküp olduğunu ve bunun geçen yıla kıyasla 2,3 milyar metreküp fazla olduğunu belirtti.

Ukrayna'nın, Rusya'nın bin metreküp doğalgaz için belirlediği 212 dolar fiyattan gaz almayacağı bildirildi.Basına açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere belirlediği 212 dolar/bin metreküp fiyatından alım yapmayacaklarını belirtti. Yatsenyuk, Ukrayna'nın, Avrupa Birliği'nden, Rusya'nın teklif ettiği fiyattan daha ucuza doğalgaz aldığını, AB'den alınan doğalgaz fiyatının ortalama 200 dolar olduğunu vurguladı.Ukrayna'nın kışı geçirmek için yeterli doğalgaz depoladığını da dile getiren Yatsenyuk, depolanan doğalgaz miktarının geçen yıla kıyasla 2,3 milyar metreküp artışla 13 milyar metreküpe ulaştığını da sözlerine ekledi.