Stratejik Gençlik programında bu hafta Türk Dünyası Türkmen Beyi Dr. Halil Uluer ve Türkmendağı Komutanı "Albay Ebu Fadıl" konuk oldu. Ebu Fadıl, Rus istihbaratının ölüm listesinde yer alması, bölgedeki operasyonlar ve güvenlik sebebiyle programa canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Stratejik gençlik programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Türkmendağı Komutanı "Albay Ebu Fadıl" Türkmenler olarak Türkiye'den büyük destek aldıklarını, Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Özellikle Rusların ve Esad güçlerinin bölgede 25 ila 30 bin dolaylarında ikamet eden Türkmen nüfusunu demografik olarak göçe zorlamak istediğini ve bölgeyi ele geçirme amaçları olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Çatışmalar sebebiyle Kızıldağ ve Kürt dağında Rusya'nın hava operasyonlarını artırdığını ve karadan Esad güçlerinin taarruzları sebebiyle savaşın çok çetin geçtiğini ifade eden Ebu Fadıl, Türk halkından yardımlarını ve desteklerini daima sürdürmelerini istediklerini söyleyerek, gövdelerini 'Allah'ın izniyle İslam düşmanı emperyalistlere karşı siper edeceklerini' ifade etti.

"TÜRK DÜNYASI'NIN BİRLİĞİ ÜMMETİN KURTULUŞU OLACAK"

Uzun yıllardır Türk dünyasında çalışmalar yapan, Türk dünyası liderleriyle diyaloglar oluşturan Dr. Halil Uluer ise, "Türkiye jeopolitik konumu gereği bölgenin en güçlü devleti ve dünyada gözlerin çevrildiği sıcak bir hattın kilit noktasıdır. Bu stratejik konumun ve Türkiye'nin bölgede istikrar temin edebilecek dinamiklere sahip olması sebebiyle, bazı dış güçler Türkiye'nin dış politikada 'kırmızı çizgilerimiz' diye açıkladığı dış politika hamlelerini zedeleyerek, Türkiye'nin bölgede istikrarsızlığa sürüklenmesi amaçlamaktadır. Ancak Türkiye halkı ve hükümeti yapılan bu kurnaz planlara gelmemiştir. Ümmet olma bilincini, Öncelikle Türk devletlerinin birlik halinde hareket etmeleri suretiyle, bir domino etkisi gerçekleştirip tüm İslam dünyasını bu birlik ve ittihad zeminine çekebilecek. Biz Kavmiyetçi değiliz, biz ümmetçiyiz" dedi. Uluer, Türk Milleti ve Türk Devletinin yüzyıllardan bu yana Ortadoğu'daki bu kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve dünyada barışı, huzuru, kardeşliği temin eden tarih boyunca tek devlet olduğunu belirtti.

Bir saat süren program, Türkmen cephesinde ve siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı.