Çifte vatandaşlık konusunda yapılacak düzenlemeye destek veren Putin, "Hazırlanacak ceza yasasını destekliyorum." dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin,  Rusya vatandaşlığı yanı sıra başka ülke vatandaşlığı olanlarla ilgili yasa değişikliğini gündeme aldı. Kamu cezası öngören düzenleme Türkiye'deki Rusları etkileyebilir.

Türkiye'deki Rus gelinleri de etkileyecek

Kırım'ın  Rusya tarafından ilhak edilmesi ardından burada yaşayan Ukrayna vatandaşları yüzünden gündeme getirilen  çifte vatandaşlık meselesi Türkiye'de benzer durumda olan çok sayıda  Rusya vatandaşını da etkileyecek. Hürriyet'in haberine göre;  Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörleriyle  çifte vatandaşlık konusunu ele alan  Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin şunları söyledi: "Vatandaşlarımız  Rusya yönetimine bildirmeden ikinci ülke vatandaşlığı da alıyor. İkinci vatandaşlığını gizleyen Rus vatandaşlarıyla ilgili hazırlanacak ceza yasasını destekliyorum. Bu ceza hapis yerine kamu hizmetinde belirli süre çalışma biçiminde de olabilir."

24 bin kişiyi kapsayacak

Özellikle 90'lı yılların ortalarından başlayarak, Türkiye'de evlilik gerçekleştiren onbinlerce  Rus gelin yeni uygulamadan etkilenmiş olacak. Resmi olmayan istatistiklere göre şu anda hem  Rusya hem de Türkiye vatandaşı olan kişi sayısı 24 bin civarında.