Irak Dışişleri bakanı İbrahim El Caferi Bağdat'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Mark Bartini ile İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi yardımcısı Belinda Lewis'i kabul etti. 

''TÜRKİYE TAHAMMÜL EDİLEMİYOR''

Görüşmede İbrahim Caferi dost ülkelerin Irak’a destek açısından daha güçlü rol almalarını istedi. Caferi Türkiye'nin Irak topraklarında bulunmasının “rahatsızlıktan tahammül edilemez hale geldiğini” söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÇIKMASI İÇİN 3 ÜLKEYE ÇAĞRI YAPTI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre bakan Caferi görüşmede ayrıca Irak'ın İngiltere ve Fransa ile ilişkileri görüşüldü. Yazılı açıklamaya göre Caferi Türkiye'nin Irak'taki varlığının egemenlik ihlali olduğunu belirterek bunun komşuluk anlayışı ile bağdaşmadığını Türkiye'nin Irak'taki varlığının sona erdirilmesi için Amerika Fransa ve İngiltere’nin Irak üzerinde daha fazla rol almalarını istedi.

''TÜRK ASKERİ DERHAL ÇEKİLSİN''

Caferi sorunun diplomasi yollardan çözülmesi için çaba gösterdiklerini ancak Türk tarafından olumlu yaklaşım görmediklerini kaydetti. Caferi Türkiye'nin askerlerini derhal çekmesi gerektiğini söyledi.