Muhalif 55. birliğin saha komutanlarından Mahmud Aleyto, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rusların  sağladığı hava desteğiyle Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesine saldırdığını  söyledi. 

''HER AN PYD'NİN KONTROLÜNE GEÇEBİLİR''

Söz konusu ilçeye yaklaşan PYD güçleriyle şiddetli çatışmalarına  girdiğini belirten Aleyto, "Rus uçakları, PYD güçlerinin ilerlemesi için muhalif  birliklerin olduğu tüm cephe hatlarına yoğun bir şekilde saldırıyor. Eğer ilçe  dışından bize takviye ve mühimmat gelmezse ilçe her an PYD'nin kontrolüne  geçebilir'' dedi. 

''RUSYA 1 GÜNDE 35 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ''
 
Muhalifler birliklerin Rusların sağladığı hava desteğine rağmen PYD  güçlerini ilçeye sokmayacaklarını dile getiren Aleyto, ''Rus uçakları bugün Tel  Rıfat'a 35 hava saldırısı düzenledi'' bilgisini paylaştı.
 
''Rus uçakları Tel Rıfat'a misket ve vakum bombasıyla saldırdı'' Bu arada Tel Rıfat'taki sivil savunma yetkilileri ise Rus savaş uçaklarının Tel Rıfat ilçesi ve çevresine ''misket ve vakum bombasıyla''  düzenlediği 35 hava saldırısında 5 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
Rus uçaklarının ilçede sağlık merkezleri, çarşı, işyerleri, yardım  kuruluşlarının depoları ile yerleşim yerlerine yoğun şekilde saldırdığının altını  çizen yetkililer, ilçede kalan ailelerin yoğun saldırılar nedeniyle güvenli  bölgelere gitmekte zorluk çektiğini kaydetti.