ABD, ülke dışına seyahat edecek Amerikalılar için, dünya çapında geçerli olmak üzere seyahat uyarısı yayınladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Son terörist saldırılar, ABD vatandaşlarını yüksek düzeyde uyanık tutmak ve onların güvenlik bilincini artırmak, uygun adımları atmaları gerekir" dendi.

Duyuruda, ABD ve bölgesel ortaklarının 22 Eylül'de IŞİD'e karşı askeri eyleme başlamasının ardından IŞİD'in her yerde yabancılara saldırmaları için destekçilerine çağrı yaptığı hatırlatılarak, deniz aşırı seyahate çıkacak tüm Amerikalılara güvenlikleri için uygun önlemleri almaları ve seyahatleri sırasında çok dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

"GÜVENİLİR İSTİHBARAT BİLGİLERİ ELDE EDİLDİ" 

IŞİD, El Kaide ve bağlantılı örgütlerin adam kaçırma yoluyla finansal gelir elde etme girişimlerinin arttığı, ABD vatandaşlarına yönelik kaçırma ve rehin alma eylemlerinin yaygınlaştığı ve bu konularda güvenilir istihbarat bilgileri elde edildiği vurgulandı.

Yeni uyarının, 10 Ekim 2014'te yapılan uyarının güncellenmiş hali olduğu belirtilen duyuruda, aşırılık yanlılarının devlet ve özel sektöre ait alanları hedef alabileceği ve konvansiyonel veya konvansiyonel olmayan silahlar kullanabileceği belirtildi.

Olası hedefler arasında yoğun ilgi gören spor etkinlikleri, yerleşim alanları, ofis binaları, oteller, kulüpler, restoranlar, ibadet alanları, okullar, kamusal alanlar, alışveriş merkezleri ve öteki turistik yerler gösterildi.

Duyuruda, toplu taşıma araçlarına yönelik olası terörist saldırılara karşı uyarılan Amerikalıların, hiçbir bölgeyi şiddetten arınmış olarak görmemeleri gerektiği belirtildi.