IŞİD'e katılmak için Hollanda'dan Suriye'ye giden Türk kökenli Ömer Yılmaz, kendisiyle evlenmek için Suriye’ye yerleşen Ayşe’yle evliliği hakkında açıklamalarda bulundu. Geçen hafta Ayşe’nin annesi Monique Verbert’in Suriye’deki kızını kurtardığı açıklanmış ve olayın ardından ifade veren Ayşe, “Yılmaz bana bir köle gibi davrandı” demişti. 

Sunday Times’a konuşan Yılmaz ise 19 yaşındaki Ayşe’nin açıklamalarını yalanladı ve çift olarak “mutlu bir hayat sürdüklerini” iddia etti. Terör örgütüne katılmak gerekçesiyle 30 yıl hapis cezası alma ihtimali olan Ayşe’nin örgüt bünyesinde “çay saatleri düzenleyip, kadınsal şey yaptığını” söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

'İKİMİZ DE YÜRÜMEYECEĞİNİ BİLİYORDUK'

“Ayşe gününün büyük bir kısmını ya evde ya da komşularla geçirirdi. Yemek yapardı, çay partileri düzenlerdi. Bunlar gibi kadınsal işlerle uğraşırdı. İkimiz de ilişkimizin yürümeyeceğini biliyorduk. Ben cihadıma devam ettim. Ona asla zarar vermedim. Benimle evli olduğu zaman ailesiyle de her gün bağlantı kuruyordu.” Gazeteyle bir mesaj uygulaması üzerinden iletişim kuran Yılmaz, Ayşe’yle ayrılma nedenlerini açıklamadı ve “Boşanmamızdan sonra Tunuslu bir savaşçıyla evlendiğini düşünüyordum” dedi.