Türkiye’nin Azez konusundaki hassasiyetini dile getirmesi ve PYD’nin Azez’e yaklaşmaması yönündeki tepkisine rağmen, YPG güçleri akşam saatlerinde bu ilçeye kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat kasabasına saldırdı. Rus savaş uçaklarının uzun süredir bombardımanı nedeniyle önemli ölçüde boşaltılmış olan ve az sayıda muhalif gücün bulunduğu kasabanın önemli bölümü, saldırı sonrası YPG güçlerinin kontrolüne geçti. Tel Rıfat kasabasında YPG’nin saldırısının ardından çıkan çatışmalar şiddetli şekilde devam ederken, muhaliflerin kasabaya takviye güç gönderdiği öğrenildi.

REJİM GÜÇLERİ DE İLERLİYOR

Rus savaş uçaklarının bombardımanı ile boşalan bölgeleri ele geçiren PYD güçlerinin yanı sıra rejim güçlerinin de Türkiye sınırına doğru ilerleyişi devam ediyor. Son olarak Suriye Ordusu’nun çatışmaların sürdüğü Tel Rıfat Kasabasına yakın noktadaki Miskan Köyü ve çevresini ele geçirip ve burada konuşlandığı kaydedildi.

TÜRKİYE SINIRINDA BİRLİKLER TEYAKKUZ HALİNDE

Suriye tarafında yaşanan bu hareketlilik ve PYD’nin yeni alan kazanmasının ardından Türkiye sınırında da güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattında konuşlu birlikler teyakkuz durumuna geçirilirken, Suriye tarafındaki gelişmeler anlık olarak takip ediliyor. Tank ve obüslerin namlularının Suriye’ye dönük olduğu sınır hattında, askerler de zırhlı araçlarla sınır hattında sürekli olarak devriye görevi yapıyor.