kiz annesi olan kadının kocası, tedaviye tek bebek için onay verdiğini, ikiz bebek babası olmak istemediğini ve kandırıldığını iddia ederek, babalığın iptal edilmesi istemiyle mahkemede dava açtı.

İsveç basınında çıkan haberlere göre, Malmö kentinde oturan çift, 2011 ve 2012 yıllarında çocuk sahibi olmak için Letonya'nın Riga kentinde bir kliniğe gitti. Muayeneler sonucunda çiftin tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine karar verildi. Çiftin 2012 yılı aralık ayında ikiz bebekleri dünyaya geldi.

Ancak bebeklerin babası, karısı ile yaptıkları görüşmede tek bebek sahibi olmak için anlaştıklarını, doktor ile de bu konuda anlaşma yaptığını belirterek, ikiz bebek karşısında şaşkınlığa uğradığını söyledi. Karısının kendisinin onayı ve haberi olmadan birden fazla embriyo transfer ettirdiğini öğrenen koca, kandırıldığını öne sürerek, babalıktan feragat etmek için Malmö Bölge Mahkemesi'ne başvurdu.

İsveçli koca, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde, orta yaşta olması nedeniyle iki çocuğa bakacak enerjisi ve gücü olmadığını, ayrıca

çocuklara gelişme ve büyümelerinde gerekli bakım ve özeni de gösterecek enerjiye sahip olmadığını öne sürdü. İsveçli baba ayrıca, karısının kendisinden habersiz doktorla yaptığı anlaşmada birden fazla embriyo transferi için imza attığını gösteren sözleşmeyi de delil olarak mahkemeye sundu.

İsveç'te ilk kez bu tür bir dava açıldığı belirtiliyor. Mahkemelerin bu yönde emsal kararı bulunmadığı için davanın nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.