ABD’de bir kadın öğretmenin 37 öğrencisine tecavüz ettiği için 555 yıl hapis cezası alması gündemde. 30 yaşındaki öğretmenin daha önce öğrencilerinden hamile kaldığı ve bebeğini aldırdığı ortaya çıkmıştı.


Bild gazetesinin haberinde 30 yaşındaki İngilizce öğretmeni Jennifer Christine Fichter‘in 37 küçük yaştaki çocuğa tecavüz suçlamasından, her tecavüz için 15 yıl hapis cezası alırsa, toplam 555 yıl hapse mahkum edilebileceği yer aldı.


Lakeland’daki „Central Florida Aerospace Academy“de görev yapan Fichter’in bir yıl önce en az üç erkek öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği için görevine son verilmişti. 17 yaşındaki bir öğrenci verdiği ifadede ilişkilerinin Kasım 2013’de başladığını söylerken “hep arabaya gider, orada yapardık“ dedi.


Öğrenci, en az 20-30 kez öğretmeniyle beraber olduğunu ifadesinde söyledi. Öğrencilerinden hamile kalan öğretmenin, çocuğu da aldırdığı iddianamede yer aldı. 17 yaşındaki öğrencinin ailesinin ilişkiyi fark etmesiyle ortaya çıkan tecavüz olayı, diğer kurbanların polise baş vurmasıyla büyüdü.


Öğrencileriyle ilişkiye meraklı 30 yaşındaki bayan öğretmenin ömür boyu hapis cezası alması tehlikesi olduğuna dikkati çekilerek, mahkeme kararının 2 Temmuz’da açıklanacağı haberde yer aldı.