Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince Yemen'in Taiz eyaletinde düzenlenen hava saldırılarında, 'yanlışlıkla' Hak Direniş Güçleri'ne (HDG) ait mevziler vuruldu. Olayda 10'u aynı aileden olan en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen HDG'den kaynaklar, koalisyon güçlerinin, Taiz'in batısındaki El Vaziyye bölgesinde yanlışlıkla HDG mevzine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 10 kişinin aynı aileye mensup siviller olduğu belirtildi.

HDG'nin dün akşam Husilerin elinden alarak söz konusu bölgede kontrolü sağladığını belirten kaynaklar, koalisyon güçlerine sahadaki operasyonları iletme konusunda bir eksiklik yaşanmış olabileceğini kaydetti.

Öte yandan askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in El Muha ve Er Rahide bölgesinde HDG'nin koalisyon güçlerinin havadan desteğiyle Husilere karşı yürüttüğü operasyonlarda, 40 Husi militanı öldü.

Taiz Havaalanı ile hava üssü çevresinde de Husilere ait mevzilerin bombalandığı, bombardımanda bir helikopterin kullanılmaz hale getirildiği ve bir radar istasyonunun yıkıldığı ifade edildi.