Vadim Kostenko adlı askerin ailesine, genç adamın kız arkadaşı ile tartışma yaşadığı için intihar ettiği bildirildi. Ancak Reutershaber ajansına konuşan ebeveynleri, bu açıklamaya inanmadıklarını söyledi.

Rusya’nın güneyinde bulunan evlerinde Reuters muhabirine konuşan anne Svetlana Kostenko, “Bu hikayeye asla inanmayacağım. Her gün yarım saat telefonda konuşurduk. En son cumartesi konuştuğumuzda mutlu ve neşeliydi, gülüyordu” dedi.

Vadim’in kız kardeşi Katya ise, ağabeyinin kız arkadaşı ile aralarının çok iyi olduğunu, çiftin evlenmeyi planladığını söyledi. Baba Alexander Kostenko ise, “Bize bir kız için kendini astığı söylendi. O asla böyle bir şey yapmazdı. Oğlumu çok iyi tanırım” diye konuştu. Rus hava kuvvetleri destek biriminde görev yapan Vadim Kostenko, 20 Haziran tarihinde kontrat imzalamış ve 14 Eylül’de uçakla Suriye’ye gönderilmişti. Babası, Vadim’in Suriye’ye gittiğinden ancak ülkeye ayak bastıktan sonra haberleri olduğunu söyledi.



9 ASKER DAHA ÖLDÜ

Vadim’in ölümü ilk kez Rus ordusunun Suriye ve Ukrayna’daki varlığını takip eden Blogger Ruslan Leviev’in liderliğindeki bloggerların sayfası Conflict Intelligence Team tarafından duyuruldu. Blogda, Vadim’in dokuz Rus askeri ile birlikte bir baskın sırasında öldürüldüğü iddia edildi.



Vadim Kostenko, Suriye’de öldüğü teyit edilen ilk asker oldu. 20 Ekim’de Suriye rejiminin üst düzey bir askeri yetkilisi, Suriye hükümet güçleri ile birlikte savaşan “üç Rus vatandaşının” bombardımanda öldüğünü söylemişti. Rusya ise “Suriye’de ölen askeri personeli olmadığını” açıklamıştı. 23 Ekim’de Wall Street Journal gazetesine konuşan bir Rus savunma yetkilisi ise bir Rus askerinin “dikkatsiz silah kullanımı” nedeniyle yaşamını yitirdiğini söylemişti.