Kuzey Suriye'de Özgür Suriye Ordusu içinde faaliyet gösteren Selahaddin Tugayları ya da kendilerine verdikleri isimle'Selahaddin'in Torunları', yeniden kuruldu. Gruptan gelen son açıklama, "PYD'nin Esad rejimini korumak için Kürtleri kullanmasına izin vermeyeceğiz" oldu.

Türkiye'den destek aldığı iddia edilen grup, ismini Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi'den alıyor. Batılı kaynaklar, grubun, bir süre önce yeniden faaliyete geçtiğini ve Azez ile Cerablus arasında bazı kasabaları Türkiye'nin desteğiyle DAEŞ'den geri aldığını iddia ediyor.

Middle East Eyes'e konuşan 'Selahattin'in Tugayları' komutanı Ebu Mahmut Hamza,"Bizi Türkiye değil, ABD destekliyor" ifadelerini kullandı. Hamza, ayrıca, Afrin ve Halep'te Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde askerlerinin olduğunu belirterek, "Afrin Kürtleri bizim halkımızdır. Rejime destek için bu insanların kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Esad'ı destekleyenler Kürt değildir, olsa olsa rejimin ve Esad'ın ajanları olabilirler" ifadelerini kullandı.

'Selahattin'in Tugayları' 2013 yılında aynı bölgelerde çatışmalara katılmış ancak daha sonra dağıtılmıştı. Öte yandan bazı yorumcular 'Selahattin Torunları'nın bölgede güçlenmesinin Suriye'de Kürtler arasında büyük çatışmaları tetikleyebileceğini belirtiyorlar