Associated Press'in haberine göre; dünIŞİD tarafından gün boyunca düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin büyük kısmının yaşlı insanlar, kadınlar ve çocuk olduğunu öne sürdü. Bu saldırı doğruysa, IŞİD'in bir gün içerisinde en çok kişi öldürdüğü gün olacak.

80'İ ASKER, GERİSİ SİVİL

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün yaptığı açıklamada, en az 135 kişinin öldürüldüğünü belirtti. 

Bölgedeki aktivistler aracılığıyla Suriye iç savaşının tüm ayrıntılarını belgeleyen İzleme Örgütü, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80'inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler; geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu.

400 SİVİL KAÇIRILDI

AFP'nin haberine göre; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları, terör örgütünün şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

Suriye'deki katliam, rejim güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Halep vilayetinde IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlediği dönemde yaşandı. 

Ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in fiili başkenti Rakka'yı vuruyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Deyr ez-zor'un kuzey ucuna doğru ilerlediğini ve el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini açıkladı.