Nijerya'nın güneybatısında Oyo eyaletine bağlı Ibidan kentinde ormanlık alanla bir mağarada 20'de fazla kişinin çürümeye yüz tutmuş cesetleri ve levhalara zincirlenmiş 10 kişi bulundu. 
Emniyet görevlisi Muhammed İndibawa, "Korkunç keşif üzerine tüm ormanının araştırıldığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 5'i polis ve güvenlik görevlisi olmak üzere tutuklananların olduğunu" söyledi. 

Gençlerin, pazar gecesi Lagos-Ibidan otoyolu üzerindeki Soka ormanında yardım isteyen birinin çığlığını duymaları üzerine keşfedilen mekanın, kordon altına alındığı ve zırhlı araçların bölgeye yerleştirildiği belirtildi. 

Bölgede parçalanmış ve çürümeye yüz tutmuş 20'den fazla kişinin cesetlerinin yanı sıra tamamlanmamış binalarda zincirlenmiş, insanlık dışı koşullarda en az 10 kişinin bulunduğu kaydedildi. 

Bölgede aynı zamanda suçluların sığındığından şüphelenilen bir mağaranın yer aldığı, adli tıp uzmanlarının ormanda araştırma yaptığı bildirildi. 

Muhammed İndibawa, "Sizi temin ederim bu olayı aydınlatacağız" derken, kurtarılanların hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Tıbbi kaynaklar da kurtarılan bir kadının hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Kurtarılanlardan bilinci yerine gelen ve aşırı zayıf düşen bir kişinin "insanlık dışı muameleyi anlattığı ve kendilerine haftada bir kez yemek verildiğini söylediği" belirtildi. 

Psikiyatrist Olabiyi Rahman, kurbanlardan bazılarının yaşadıkları tramvadan ötürü katatonik davranışlar sergilediğini ifade ederken, kurbanlardan Nafiu Şittu, Ibidan'da yaklaşık 4 ay önce kaçırıldığını açıkladı. 

Şittu, Yemetu Hastanesinden telefonla yaptığı açıklamada, yoğun bir iş gününün sonunda şehirde dinlenirken 2 kişi tarafından zorla bir araca bindirildiğini belirterek, "Tüm hatırladığım bu. Kendime geldiğimde ormanda bir odada duvara zincirlenmiş haldeydim" dedi. 

Nafiu Şittu, kendisinde mücadele edecek gücü bulamadığını, günler geçtikçe yiyecek bir şey verilmediğinden daha da güçsüzleştiğini söyledi.