Önce Vatan Partisi Genel Başkanı Hüseyin Demirel üyelerden topladığı paraları alarak kayboldu. Kimselerin olmadığı parti binasının kapısına bir alacaklı ‘Yediğiniz tostların parasını ödeyin” diye not bıraktı...


Türkiye’nin 79. partisi olarak ‘Siyasete format atacağız’, ‘Siyaseti resetleyeceğiz’ sloganıyla 2014 başında kurulan ve Ankara Balgat’ta genel merkez açan, “Önce Vatan” Partisi dolandırıcılık olayı ile çalkalanıyor. 

GENEL BAŞKAN PARALARLA KAYBOLDU

Önce Vatan Partisi eski Teşkilat Başkanı Ömer Çarklı, genel başkan ve bazı parti yöneticilerinin partililer ve vatandaşlardan topladıkları paralarla ortadan kaybolduklarını iddia etti. Geçmişte DYP ve DP’de siyaset yapan Çarklı, Demirel’in kendilerine gelerek “Önce Vatan” adında bir parti kurmayı planladığını ve destek vermelerini istediğini belirterek, şunları söyledi:

MİLLETVEKİLLİĞİ VAADİYLE PARA TOPLADI

“Bize, ‘Benim param var’ dedi. Genel başkanlık kolay değil, sıfırdan bir parti kurmak kolay değil. Meğerse bu adam milleti dolandırıyormuş. ‘Seni milletvekili yapacağım, şu yapacağım bu yapacağım’ diyerek para toplamış. Ben de bir güvenlik işi yapıyordum. Daha önce de ticaretle uğraşıyordum. İşi bıraktım. Demirel’e, ‘Benim emekliliğe az kaldı. Ticarette dolandırıldım sıkıntı yaşanmasın’ dedim. Bana ‘Sen rahat ol. Ankara’ya yerleşeceksin, teşkilat başkanı olacaksın. Türkiye’yi gezip il teşkilatlarını kuracaksın’ dedi. Haziran’da işi bıraktık. Geçmişte siyasetteki arkadaşlarımı da harekete geçirmiştim. Ama baktık alacaklılar piyasaya çıkmaya başladı. Yarın öbürsügün diye diye bekletiyormuş milleti. Biz kendi parasını harcadığını sanıyoruz. Meğer adam 100 bin, 200 bin, 500 bin TL milletten toplamış. Alacaklılar tehditler savurmaya başlayınca kaçıp gitti. Şu anda ortada yok.

MARKETİ BİLE DOLANDIRMIŞ 

Çarklı, Demirel’in önüne gelen herkesi dolandırdığını savunurken, “Bir marketçi var evinin yakınında. Adam şimdi bunalımda, intihar edeceğini söylüyor. 500 bin TL para vermiş. ‘Yurtdışında bir milyar dolar param var, bir-iki milyon dolar veririm sana’ demiş. Alacaklılar kapıya gelince, telefon edince, ‘Ben Başbakan’la görüşüyorum. Bakanla görüşmedeyim’ diyerek her seferinde bir senaryo yazmış” dedi.

ALTINDA 4 ARABASI VARDI

Çarklı, “Hiç dolandırıldığınızı anlamadınız mı” sorusuna, “Nasıl anlayacaksın. Cebinden harcıyordu ilk başlarda. 4 araba vardı altında. Meğer kiralıkmış, rent a car firmasını da dolandırmış. Biz, kendi parasını harcıyor sanıyoruz meğer kendisinin parası değil, milletten topladığı paralarmış. Siyaseti resetleyeceğine, paraları resetleyip ortadan kayboldu. Suç duyurusu yapıyoruz” dedi.
Çarklı, artık bıçağın kemiğe dayandığını, kendisinin ulaşabildiği dolandırılan kişilerle birlikte suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

tost.jpg
TOSTÇUDAN KAPIYA NOT!

Milliyet’in gittiği parti genel merkezi ve Merkez İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binada kimsenin bulunmadığı ve kapısının kilitli olduğu belirlendi. Kilitli kapıdaki, “Vitamin/Tost” adlı alacaklının, “1 aydır yediğiniz yemeğin parasını bugün yarın diyerek atlatıyorsunuz. 73.00 TL parayı ödeyiniz lütfen. Yediğiniz yemeğin borcunu ödeyiniz” diye not astığı görüldü.