AA

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen futbol maçının ardından bölgedeki gerilim devam ediyor.

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina eyaletinde ikinci büyük şehir olan ve 8 binin üzerinde Müslümanın yaşadığı Subotisa'da 2008 yılında, ilk kez 250 yıl aradan sonra inşa edilen ilk cami olan Muhacir Camisi'ne saldırı düzenlendi.

Sırp Ortodoks, Katolik ve Müslümanların bir arada yaşadığı Subotitsa'nın tek camisine düzenlenen saldırı Sırbistan İslam Birliği (İZS) tarafından kınandı.

Subotitsa İslam Birliği Konseyi Başkanı İbazer Uzeiri AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin giriş kapısına molotof kokteylin atıldığını, olayın dün gecenin ilerleyen saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Uzeiri, yangının Ortodoks ve Katolik komşuların yardımıyla söndürüldüğünü, yangında cami kapısında maddi hassar oluştuğunu dile getirdi.

Subotitsa'da ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiğini analatan Uzeiri, ''Yangını Müslüman olmayan komşularımız söndürdü. Şu anda burada durum çok iyi değil. Böyle birşey aklımızdan geçmezdi, şaşkınız çünkü burası höşgörü örneği bir şehirdir'' diye konuştu.

Subotitsalı Müslümanların olaydan dolayı rahatsız olduğunu anlatan Uzeiri, yetkili kurumlardan olaya karışanların bulunması ve cezalandırmasını beklediklerini söyledi.

Muhacir Camisi'nin imamı Selmo Drekoviç ise cami kapısında maddi hassarın oluştuğunu, ancak olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Sırbistan'ın kuzeyinde bulunan Subotitsa'da 250 yıl aradadan sonra 2008. yılında ilk minareli cami inşa edilmişti. ''Muhacir Cami'' ismini taşıyan ve 16 metre uzunluğunda minaresi olan cami Sırbistan'in kuzeyinden geçen Budapeşte - Sofya yolundaki tek camidir.