Suudi Arabistan'ın aralarında Suudi yurttaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr'in de bulunduğu 47 kişiyi idam etmesi tüm Şii gruplardan tepki gördü. İran ve Irak, Suudi Arabistan'ı terörü desteklerken muhalifleri katletmekle suçladı. Yemen'de ve Bahreyn'de Suudi Arabistan'ı protesto gösterileri düzenlendi. Lübnan'ın Şii liderleri, Nemr'in itidal ve diyalog çağrısı yapan bir din adamı olduğunu ve bu sebebple idam edildiğini öne sürdü.

İran: Suudiler terörü destekleyip muhalifleri katlediyorlar

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Caber Ensari, IRNA'ya konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suudi hükümeti teröristleri ve aşırılıkçı tekfircileri desteklerken ülke içindeki muhalifleri bastırıyor ve idam ediyor" dedi.86 din adamından oluşan İran Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Ahmet Hatemi ise “ Şüphem yok ki hayatını kaybedenlerin temiz kanı Suudi hanesinin yakasına yapışacak ve tarih onları bu şekilde yazacak. Şeyh Nemr'in idam edilmesi, bu hain ailenin suç teşkil eden davranışlarının bir parçası. Bütün İslam alemi bu rejimin gaddarlıklarını haykırmalı."

Ayetullah Nemr'in ailesi: Tepkiler barışçıl olmalı

Reuters'a konuşan Ayetullah Nemr'in kardeşi Muhammet Nemr, kardeşinin İslam dünyasında saygın bir yeri olduğunu söyledi ve tepkilerin barışçıl olmasını istedi ve “Yeterince kan döküldü. Kimse barışçıl tepkiler dışında bir tepki vermemeli" dedi.