Suriye'de Rusya ve Esad ortaklığına İran da katıldı. Sözde Suriye'de terör örgütleri ile mücadelede Esad rejimine destek veren Rusya, Türkmen bölgesini havadan bombardımana tutarken, bir yandan sınırımızda tehlikeli Oyun oynuyor.

Akşam'ın gündeme getirdiği Rusya-PYD ittifakıyla ılımlı muhaliflerin elinde bulunan Türkiye sınırındaki en kritik bölge Azez'e her gün saldırı üstüne saldırı düzenlenirken, bu saldırılarla ilgili bir gelişme yaşandı.

İRAN ASKERLERİ

PYD'nin Kobani ve Afrin'i birleştirme hayali için Rusya'nın havadan bıraktığı tonlarca silahla saldırdığı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan Azez sınırlarına, bu kez İran'ın Suriye'ye yolladığı paralı askerler de dayandı.

Halep ve çevresine yerleşen yaklaşık 2 bin paralı savaşçı, PYD militanlarıyla birlikte Azez'i ateş altına aldı. Böylece Rusya'nın sınırımızı ihlal eden uçağının F-16'larımız tarafından düşürülmesiyle başlayan sıcak gelişmelere İran da dahil olmuş oldu.

YOĞUN BOMBARDIMAN

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesi deniz, kara ve havadan yoğun bombardımana tutuldu. Esad rejimine ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle dün Sabah bölgedeki birçok köye aynı anda saldırı başlattı. Çatışmalar, Kızıldağ, Fırınlık, Kırkaltı, Avanlı, Derhanne köylerinde yoğunlaştı.