Rusya'dan şaşkına çeviren bir haber daha. Rus Kommersant gazetesi, MHP'nin gençlik kolları olarak bilinen Ülkü Ocakları'nın, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen ve 224 kişiye mezar olan uçaktaki patlamayla bağlantılı olabileceğini yazdı.
 
Kommersant'a bilgi veren bir Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilisi, 'Bozkurtlar' olarak adlandırdığı Ülkü Ocakları'nın, Ekim 2015'te Sina Yarımadası'nda düşen uçakta yaşanan patlamayla bağlantısı olabileceğini söyledi. Yetkili, "FSB, IŞİD'le bağlantıları olan ve Mısır da dahil olmak üzere birçok Arap ülkesinde faaliyet gösteren Türk Radikal milliyetçi Bozkurtlar örgütünün Rus yolcu uçağındaki patlamayla bağlantılı olabileceğine inanıyor" ifadelerini kullandı.
 
Diğer taraftan yetkili, buna inanmalarına neyin sebep olduğunu ya da soruşturmanın diğer ayrıntılarını paylaşmadı.
 
'ÇEÇENİSTAN'A SİLAH GÖNDERDİ'
 
Kommersant, FSB yetkilisinin Ülkü Ocakları'nın 1960'lardan beri faaliyet gösterdiğini ve Çeçenistan'daki çatışmalarda yer alıp buraya silah gönderdiğini yazdı.
 
SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ
 
Rus yetkililer daha önce Sina Yarımadası'nda yere çakılan Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düşürüldüğünü duyurmuştu. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.