Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki iki beldede yerleşim alanları ve insani yardım taşıyan araçlara düzenlediği hava saldırılarında 25 kişinin öldüğü, 10 aracın da yandığı bildirildi.

Halep'in İhris ile Kafr Nasih beldesindeki sivil savuna yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçakları, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan İhris ile Kafr Nasih beldesinde yerleşim alanlarına ve insani yardım taşıyan araçlara saldırdı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 25 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını kaydeden yetkililer, saldırıda isabet alan 10 aracın da yandığını kaydetti.

YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Yetkililer, Rusların hava saldırısında yaralananların Azez ile Tel Rıfat ilçesindeki sahra hastanelerine kaldırıldığını, durumu ağır bazı yaralıların Türkiye'deki hastanelere sevk edildiğini belirtti.

''RUSLAR, IŞİD'LE SAVAŞA MUHALİFLERE SALDIRDI''

Bu arada Halep'in kuzeyindeki yerel koordinasyon komitesi üyesi Mustafa Ebu Raşid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde İhris, Cariz, Kafra ve Kafr Nasih beldesi çevresinde muhaliflerin IŞİD'le olan cephe hatlarına saldırdığını ve Rusların saldırılarında bazı silahlı muhaliflerin yaşamlarını yitirdiğini söyledi.

Rusların hava desteğine rağmen muhaliflerin kentin kuzeyindeki Cariz köyünün kontrolünü IŞİD’den geri aldığını dile getiren Raşid, ''Ruslar son günlerde Halep'in kuzeyinde PYD güçleri ile IŞİD'e aleni bir şekilde hava desteği veriyor. Haseke'de IŞİD'e karşı çatışan güçlerin, Halep'in kuzeyinde birleştiğini görüyoruz'' sözlerine yer verdi.