Ruslar havadan, PKK'nın Suriye kolu olanPYD ise karadan Azez'i bombalıyor. Bölge,Türkiye'nin 'kırmızı çizgi' ilan ettiği 'Kürt koridoru' için kritik öneme sahip. Eğer Azez düşerse sınırımızdaki PKK terörü tehdidi artacak.

Türkiye - Suriye sınırındaki en kritik noktalardan Kilis Öncüpınar Sınır kapısının karşısındaki Azez bölgesinde kirli bir plan devreye girdi. Plana göre Rusyadüşürülen uçağın intikamı için PYD ile anlaştı. Rusya'dan PYD'ye silah yardımı başladı. Bu yardımlarla PYD, Azez'i ele geçirmek için Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) saldırıya geçti. Ruysa da havadan bombardımanla PYD'ye destek veriyor.

KOBANİ-AFRİN HATTI

Kirli ittifakın startı geçtiğimiz günlerde verildi. Rusya'ya ait askeri kargo uçağı Halep'in kuzey ucunda PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Şeyh Maksud bölgesine 5 ton mühimmat bıraktı. PYD'nin uzun süredir hayalini kurduğu Azez'i ele geçirip Afrin ile Kobani'yi birleştirerek Kuzey Suriye hattında sözde Kürt Devleti kurma planı böylece Rusya'nın desteği ile yeniden canlandı. Rusya da havadan Azez bölgesine bombalı taaruza başladı. Saldırıda Azez'de toplam 24 kişi yaşamını yitirdi, 60'ın üzerinde ise kişi yaralandı. İsabet alan 26 TIR kullanılmaz hale geldi. Saldırılar her geçen gün artarken PYD Azez'in girişine kadar dayandı.

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

ÖSO’nun kontrolündeki Azez ve Esselama sınır kapısının düşmesi Türkiye ile muhalifler arasındaki kordidorun kapanması anlamına geliyor. Azez, bu nedenle kritik önemde ve Türkiye'nin kırmızı çizgisi konumunda. Bölgede 250 bine yakın Suriyeli tedirgin durumda. Ölmek istemeyen Suriyelilerin Türkiye'ye akın etmesi bekleniyor.