Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep'i terk etmeyen muhaliflerin 'terörist' sayılacağını belirterek Salı akşamı veya Çarşamba sabahı ABD ile çekilmeyi görüşmek üzere masaya oturacaklarını söyledi.

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği açıklamasında Lavrov, Halep'te hiçbir muhalif kalmayıncaya kadar Suriye ordusunu destekleyeceklerini ilan etti.

Lavrov'a göre, Moskova yönetimi kuşatma altındaki muhaliflerin çekilmesi için ABD ile anlaşmayı umuyor.

Rus Dışişleri Bakanı, bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) oylanacak Halep'te bir hafta ateşkes isteyen tasarıyı ise provokasyon olarak niteledi. Lavrov'un bu açıklaması, Moskova yönetiminin daha önce beş kez yaptığı gibi öneriyi engelleyeceğini gösteriyor.

Dakikalar sonra oylanacak tasarıyı, Mısır, Yeni Zelanda ve İspanya sunmuştu.

İki semt daha düştü

Suriye'deki iç savaşın en yoğun yaşandığı Halep'te, muhalifler peş peşe ellerinde tuttukları mahalleleri kaybediyor. 15 Kasım'dan bu yana rejim güçleri ve Rusya'nın kuşattığı kentte, bugün itibariyle Karm el Cebel ve El Şaar semtleri de el değiştirdi.

Reuters haber ajansına konuşan muhalifler, iki semtin daha düşmüş sayılacağını açıkladı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Şaar'da şiddetli çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

Şam rejimi, Katerci, Meysar ve Karm el Turab mahallelerinin dün geri alındığını ilan etmişti.

Ara sokaklarda çatışma

Suriye ordusu, dün yaptığı açıklamada, kentte mücadele eden muhaliflere Halep'ten ayrılmamaları halinde ölecekleri uyarısını yaptı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Suriyeli general Samir Süleyman, muhaliflerin önünde yalnızca iki seçeneğin bulunduğunu ve hayatta kalmaları için kentten ayrılmalarının şart olduğunu söyledi.

Süleyman, ordunun tüm mahalleleri temizleyinceye kadar durmayacağını belirterek halihazırda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin yarıdan çoğunu geri aldıklarını belirtti.

İran, Lübnan ve Iraklılar savaşıyor!

Associated Press, Halep'te rejim kuvvetlerine destek veren çok sayıda İran, Lübnan ve Iraklı yabancı savaşçıların bulunduğunu bildiriyor.

Son iki haftada peş peşe mahalleleri muhaliflerin elinden alan rejim ve Rusya, 300'den fazla sivilin ölümüne neden olmuş durumda. BM ayrıca evlerinden kaçmak zorunda kalan sivillerin sayısının 31 bini bulduğunu açıkladı.

Küçük Bana'nın Twitter hesabı artık yok!

Halep'ten attığı tweet'lerle dünyada haber olan Bana Alabed'in Twitter hesabı ise silindi. Küçük Bana, son mesajlarında askerlerin kendilerini yakaladığını yazmıştı.

İdlib'de en az 78 ölü

Halep'in güneybatısındaki İdlib'de ise dünden bu yana gerçekleşen hava saldırılarında 78 kişi öldü. Muhaliflerin kontrolündeki kentte ölenlerin yarıdan çoğu Maarat el Numan ilçesinde can verdi.

BMGK'da oylama var

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK), bugün Halep'e insani yardım ulaştırılması için çatışmalara bir hafta ara verilmesini isteyen tasarıyı oylayacak.

İspanya, Mısır ve Yeni Zelanda'nın hazırladığı önerinin akıbeti öğle saatlerinde netleşecek. Oylamalarda anahtar rol üstlenen Rusya'nın tavrı ateşkes kararını doğrudan etkileyecek. Moskova, 2011'den bu yana beş karar tasarısını veto etti.
Rusya ilan etti: 'ABD ile görüşeceğiz'