Moskova ile Washington Yönetimi arasında varılan ve tarafların da riayet sözü verdiği 'şiddetin durdurulması' anlaşması bugün (TSİ) 00:00'da yürürlüğe girecek. 

Fransız haber ajansı AFP, Kremlin'den yapılan açıklamayı duyurarak, Rus savaş uçaklarının Suriye'de 'terör örgütlerini’ vurduğunu belirtti. 

Kremlin, Rus Hava Kuvvetleri'nin muhaliflere yönelik hava operasyonu düzenlediği yönündeki iddiaları reddetti.  

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Rus uçaklarının muhalifleri vurduğunu açıklamasının ardından, "Rus Hava Kuvvetleri, şüphesiz terör örgütlerine karşı operasyonlarına devam ediyor" dedi. 

'SALDIRILARIN YOĞUNLUĞU ARTTI'

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, Rus hava saldırılarının normaldekinden daha yoğun olduğunu ve başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesi, Humus'un kuzeyi ve Halep'in batısı dâhil muhalifleri hedef aldığını öne sürdü.  

İzleme Örgütü, Halep'in Kaptan el Cebel bölgesinde radikal dinci olmayan grupları da vurduğunu belirterek, bu bölgeye yönelik operasyonda üçü çocuk olmak üzere aynı aileden sekiz kişinin öldüğünü duyurdu.

Peskov, Abdülrahman’ın açıklamalarını reddederek, Rusya’nın Birleşmiş Milletler tarafından ateşkesin dışında tutulan IŞİD, Nusra Cephesi ve başkaca radikal grupları vurduğunu ve ateşkes yürürlüğe girdikten sonra da söz konusu grupları vurmaya devam edeceğini söyledi.