Uçak krizinden sonra Türkiye ile bütün ilişkileri çıkmaza giren Rusya vatandaşlarını Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyarmıştı. Rusya son olarak da 24 ülkeyle vizelerin kaldırılması için çalışmalar başlattı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Rusya'nın 24 ülke ile vizeleri kaldırma konusunda müzakerelere başladığını bildirdi.
 Konuyla ilgili açıklama yapan Zaharova,"40 ülke ile vize formalitelerinin kolaylaştırılması konusunda görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler arasında 24 ülke ile vizelerin kaldırılması da müzakere aşamasında" dedi.
 Zaharova, Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'da kısa süreli elektronik vize uygulaması konusunda olanakları değerlendirdiğini de belirtti. Diğer ülkelerle vizelerin kaldırılmasında o ülkelerin de karşı adımı atmaları gerektiğine bağlı olduğunu kaydeden Zaharova,"Bakanlığımız öncelikle eşitlik ve karşılıklılık ilkelerine odaklı çalışıyor. Söz konusu  ülkelerin de Rus vatandaşlarına benzer vize tercihlerini sunması gerekiyor" dedi. 
TÜRKİYE'YE GELEN TURİST SAYISI AZALDIAntalya'ya yılın ilk ayında gelen Rus turist yüzde 81 azaldı. Geçen yılın aynı döneminde 12 bin 870 Rus Antalya'ya en fazla turist gönderen ülke sıralamasında geçen yıllarda liderlikte Almanya ile yarışan Rusya, şubat rakamlarıyla İsrail, Norveç, Belçika, İsviçre gibi ülkelerin gerisine düşerek, 10'uncu oldu. Rus pazarında kayıp geçen yıla oranla yüzde 80 azaldı.

Geçen yıl şubat ayında havayoluyla 8 bin 621 Rus turistin geldiği Antalya'da bu yıl Şubat'ta rakam 1750'de kaldı. Rus pazarında kayıp geçen yıla oranla yüzde 80 oldu.