Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hava ve kara kuvvetlerine Rusya’nın Ukrayna’ya olan sınır kentlerinde tatbikat emri verdiği ifade edildi.
Putin’in Ukrayna’da yaşanan karışıklıklar ve Yanukoviç’in görevinden azledilmesi sonrası böyle bir karar vermesi dikkat çekerken kararın AB ve ABD tarafından tepki çekebileceği ifade edildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu açıklamasında kara ve hava kuvvetlerinin olası bir karışıklığa karşın tatbikat yapacaklarını ifade etti. Shoigu açıklamasında Kiev’de yaşanan olaylardan söz etmedi fakat tatbikatın Rusya’nın Ukrayna ile sınırı olan merkez ve batı kentlerinde yürütüleceğini ifade etti.

KIRIM'DA ÇATIŞMALAR ALEVLENDİ: EN AZ 1 ÖLÜ

Ukrayna’ya bağlı özerk cumhuriyet olan Kırım’da meclis önünde gerçekleşen çatışmalarda en az 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yetkililer, Rusya yanlısı bir kesim ile Tatarlar arasında çıkan çatışmada en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken, 20 kişinin de yaralandığını belirtti. Kırım’da Ukrayna’ya bağlı kalmak istediklerini belirten Tatarlar günün erken saatlerinden beri meclis önünde Rusya yanlısı hareket etmekle suçladıkları yönetime karşı protesto gösterisinde bulunuyordu. “Kırım Rusya’nın değildir” şeklinde sloganlar atan göstericiler, Kırım’ın Rusya’ya ilhak edilmesine karşı olduklarını ifade ederek, Ukrayna egemenliğinde kalmak istediklerini belirtmişlerdi.