Türkmendağı'ndaki muhalif kaynakların verdiği bilgiye göre, dün bölgedeki saldırıların durumunu ve planlaması görüşmek üzere akşam saatlerinde havanın sisli olduğu bir anda, Duveyrik ve Selma bölgeleri arasında yer alan bir noktada çok sayıda üst düzey generalin katılımıyla toplantı tertiplendi.

Silahlı muhalifler, yerlerini haber aldıkları toplantı halindeki gruba yaptıkları baskında, 4'i Rus ve 4'i Esed rejiminin generali olmak üzere 15 askeri öldürdü.

Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı "Yuri" olan bir korgeneral olduğu anlaşıldı. Diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu tespit edildi.

Muhaliflerin baskınında öldürülen rejim generallerinin isimleri, "Tuğgeneral Amid Munzur""Tuğgeneral Ali Cabir" ve "Tuğgeneral Ali Umran" olarak belirlendi. Yine tuğgeneral rütbesinde olan bir diğer rejim komutanın ön adı "Adnan" olarak tespit edildi.

Lazkiye ilinin Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde son haftalarda rejim güçleri, Rus hava kuvvetlerinin ağır bombardıman desteğiyle ilerlemeler kaydetmişti.