Suriye genelinde sivil hedeflere yoğun hava saldırıları düzenleyen Rusya'nın son hedefi Türkmen Dağı'nda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı depoları oldu.
İnsani Yardim Vakfi İHH'nın İdlib'deki ekmek fırınından sonra Türkmendağı'ndaki gıda, giyecek ve battaniye bulunan yardım deposu Rusya'nın da füze saldırısına hedef oldu. Saldırıda can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.
Türkmen Dağı'nda bulunan ve bölgedeki binlerce mülteciye hizmet veren İHH depoları saat 13:30 sularında denizden atılan Rus seyir füzelerinin hedefi oldu. Depoların çevresine 3 füze düşerken, depo olarak kullanılan bir çadırda da hasar oluştu.
Dünden bu yana Türkiye sınırına çok yakın noktaları hedef alan Rusya Ordusu'nun, Kilis ve Hatay sınırına yakın noktaların ardından Türkmen Dağı sınırında da insani yardım faaliyetlerini hedef alması dikkat çekiyor.
Kuşbakışı ile çıplak gözle bile insani yardım deposu olan ve herhangi bir askeri noktaya yakın olmayan deponun hedef alınması Esed ve Rusya'nin yeni yıldırma politikasi olarak öne çıkıyor.
Rusya, Çeçenistan'da uyguladığı politikanın bir benzerini Esed ile birlikte Suriye'de uyguluyor. Havadan bombalanan yerleşim yerleri kuşatmaya alınıyor ve herhangi bir gıda ve insani yardım girmesi engellenerek o yerleşim yerinin teslim alınmasi amaçlanıyor.
Geçmişte Esed yönetiminin Hama ve Humus'ta uyguladığı, insanların açlıktan dolayı kedi köpek yeme fetvaları aldığı stratejinin en son örneği Madaya oldu. İnsanların açlıktan öldüğü Madaya sonrası Rusya'nın İHH yardım depolarını vurması Türkmen Dağı'nda halkı açlığa mahkum etme stratejisi olarak değerlendirdi. Bölgede yardım çalışmalarına devam eden İHH yetkilileri mazlumlara el uzatmaya devam edeceklerini belirtiyorlar.