PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile Ceyş es-Suvvar (Devrim Ordusuna) bağlı güçlerin Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan 2 köye saldırarak kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri ile Ceys es-Suvvar birlikleri Halep'in kuzeyinde Azez ilçesine yakın muhaliflerin denetiminde olan Teneb ile Keştear köylerine saldırarak denetimini ele geçirdi.

YÜSEK BİNALARA KESKİN NİŞANCI

Halep'in Azez ilçesi yakınlarında söz konusu köyler çevresinde taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken PYD, ele geçirdiği Teneb ve Keştaer köyünde yüksek binaların çatılarına keskin nişancı yerleştirdi.

DAEŞ'LE SAVAŞIRKEN PYD SALDIRDI

Bu arada Şam Cephesinin saha komutanı Muhammed Ahmed, muhaliflerin Azez ilçesinin doğusunda terör örgütü DAEŞ'le savaştığı bir dönemde PYD ile Ceyş es-Suvvarın da Azez'in güneybatısında muhaliflerin elindeki köy ve beldelere saldırdığını söyledi.

PYD'NİN AMACI YARDIM YOLLARINI KESMEK

Ahmed, "PYD ile Ceyş es-Suvvar'ın hedefi, Halep'in kuzeyindeki Ayn el Arab (Kobani) ile Afrin arasındaki bölgenin de kontrolünü ele geçirmek ve Halep'te muhaliflere giden yardım yollarını kesmektir. PYD'nin, Kobani ile Afrin'i birbirine bağlama düşüncesi var. Biz bu düşünceyi Allah'ın izniyle boşa çıkaracağız"ifadesini kullandı.