Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PYD militanları, iki gün önce denetimini ele geçirdiği Haseke kentinin güneyindeki Eş-Şeddadi ilçesi yakınlarında "kıyafetleri nedeniyle DAEŞ üyesi olduğu"nu öne sürdüğü onlarca kişiyi gözaltına aldı. Şeddadi yakınlarındaki Tarmabat köyünde ise PYD'nin DAEŞ mensubu olduğu gerekçesiyle, haklarında herhangi bir yargı işlemi yapılmadan 4 kişiyi kamuya açık alanda infaz ettiği belirtildi.
O BÖLGEDE DAEŞ'Lİ YOK
Bölge sakinleri PYD'nin birkaç ay önce de Şeddadi'nin doğusundaki El-Hul beldesinde benzer şekilde infazlar gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca terör örgütü DAEŞ militanlarının tamamen çekildiği bölgede sadece sivillerin kaldığı ifade ediliyor.
Öte yandan PYD ile DAEŞ arasında Şeddadi'nin güney kırsalında dün gece çatışmaların yaşandığı, DAEŞ'in PYD militanların yer aldığı merkeze yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı üstlendiği aktarıldı. 
PYD liderliğindeki Arap ve Kürt güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) iki gün önce DAEŞ'in denetimi altındaki ülkenin gaz ve petrol yatakları bakımından en zengin ilçelerinden Şeddadi'yi ele geçirmişti. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Şeddadi ilçesinde birkaç gün önce düzenlediği saldırılarda en az 90 sivil hayatını kaybetmiş, saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi bölgeden ayrılmıştı.
AYNI ŞEYİ PKK DA YAPMIŞTI
Terör örgütü PYD'nin Türkiye'deki kanadı olan PKK 6-7 Ekim olaylarında sakallı ve cübbeli gördükleri vatandaşları DAEŞ'li diye infaz etmişti.