Turkuaz Shipping firmasına ait Lira isimli Türk gemisi, Azak Denizi’ni Karadeniz’e bağlayan Kerç Boğazı'ndan geçtiği sırada Rusya anakarası ile Kırım Yarımadası arasında inşa edilen köprünün ayaklarına çarptı. Lira isimli yük gemisi, Cumartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda inşaat halindeki köprünün 2 numaralı desteğine çarptı. Çarpma sonucunda 80 numaralı destek ile yakınlarında bulunan 79 numaralı desteğin yanı sıra deniz fenerinde ve 2 destekte de hasar meydana geldi. Herhangi bir mürettebatın yaralanmadığı olayın ardından geminin önlem amacıyla Taganrog Limanı'na çekildiği ifade edildi.

Kırım’ın ilhakından hemen sonra yapımına başlanan köprü ile Kırım Yarımadası ile Rusya anakarasının birbirine bağlanması amaçlanıyor. Geçiş köprüsü Rusya’nın Taman Yarımadası'ndan Kerç Boğazı üzerindeki Tuzla adasına 7 km, Tuzla adası üzerinde 6,5 km ve Tuzla’dan Kırım Yarımadası'na 5,5 km olmak üzere toplamda 19 km’den oluşacak. 

2018 yılında bitirilmesi planlanan köprüde geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, köprünün kendileri için hayati önem taşıdığını belirterek, inşaatın aksatılması durumunda sorumluların çok ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etmişti.