Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Moskova'da Rusya lideri Putin ile görüştü. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un yaptığı açıklamaya göre iki lider Suriye'de İslamcı militanlara karşı yapılan ortak askeri operasyonları tartıştı. Peskov "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün akşam Moskova'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü" dedi.

4 SENE SONRA İLK KEZ

Sputniknews'in haberine göre Esad, ülkesinde kriz çıkmasından bu yana, yani son 4 yıl içinde ilk kez yurt dışına çıkmış oldu. Ayrıca Rusya’nın 30 Eylül’den beri Suriye’de hava operasyonları düzenlediği dikkate alınınca, Putin ve Esad’ın Moskova’da bir araya gelmesi zamanlamasıyla da büyük önem taşıyor.

PUTİN'E TEŞEKKÜR

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, Esed'in Moskova ziyaretini Rus basınına duyurmasının ardından, Kremlin'in resmi internet sitesinde görüşmeye ilişkin bazı ayrıntılar paylaşıldı.

Açıklamada, Esed'in Rusya'ya Suriye'deki yardımlarının ötürü teşekkür ettiği ve "Ülkemizi ekonomik ve siyasi olarak yeniden inşa etmek birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dediği kaydedildi.

DESTEK SÖZÜ

Esed'in, "Elbette her askeri eylemin ardından siyasi adım gelmesi gerektiğini biliyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Putin'in "Siyasi çözümle ilgili bizim duruşumuz, askeri operasyonlarda alınan olumlu sonuçların, tüm etnik ve dini gruplarla siyasi güçleri bir araya getirecek uzun dönemli siyasi çözümün temelini oluşturacağıdır" şeklindeki sözleri aktarıldı.

Suriye Devlet Haber Ajansı da (SANA) Esed ve Putin'in, Rus güçlerinin Suriye'de düzenlediği hava saldırıları, Esed güçlerinin operasyonları ve "terörle mücadele"deki işbirliğini görüştüğünü duyurdu.