Polonya Cumhurbaşkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Duda, Varşova'da Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya geldi.

İki lider görüşmede, bölgedeki jeopolitik gelişmeler, NATO'nun Doğu Avrupa'daki varlığı ve Avrupa'daki sığınmacı krizini ele aldı.

Rusya'nın bölgedeki agresif tutumu ve değişen jeopolitik durumuna değinen Duda, NATO'nun askeri varlılığının artırılması gerektiğini vurguladı.

Duda, "Bizim tutumumuz çok açık ve net. NATO varlığının kuzey ve güney Avrupa'da güçlendirilmesini istiyoruz. Aynı zamanda Avrupa, Rusya ile sürekli bir diyalog halinde olmalı. Rusya'nın uluslararası alanda izole edilmesini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Güçlü ve sorumluluk alan müttefik ülkelerin, Rusya ile diyaloğunun önemine işaret eden Duda, "Rusya'ya kararsız ve zayıf değil, çok güçlü bir ortak ile konuştuğu duygusunu hissettirmeliyiz. Rusya'nın herhangi bir NATO üyesi ülkeye olası saldırısı durumunda, bir ülke değil, tüm NATO ile karşı karşıya geleceğininin bir anlamı olmalı." diye konuştu.

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor da Duda'nın görüşlerine katıldığını ve NATO'nun genişleme politikası konusunda hemfikir olduğunu kaydetti..