Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın  Suriye'deki Himeymim Üssü'nü süresiz kullanmasını öngören anlaşmayı onayladı. 
 
 Rusya ile Suriye hükümeti arasında 26 Ağustos 2015'te imzalanan  anlaşma, Rus uçaklarının ve askerlerinin üsse süresiz olarak yerleşmesini  içeriyor. Anlaşma önce parlamentonun alt kanadı Duma, daha sonra üst kanadı  Federasyon Konseyi'nin onayını aldı. Anlaşma Putin'in imzasıyla resmi olarak  yürürlüğe girmiş oldu.
 
 Anlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye'ye herhangi bir  ücret ödemeyecek. Üsse yerleştirilecek uçak, personel ve teçhizat Rusya  tarafından belirlenecek. Himeymim Üssü'ne getirilecek eşyalar vergiye ve gümrük  kontrolüne tabi olmayacak. Burada görev yapacak Rus personel ve aileleri,  diplomatlara benzer ayrıcalık ve dokunulmazlığa sahip olacak. Suriye,  faaliyetlerinden ötürü Rusya'ya ve görevli personeline herhangi bir dava  açmayacak.
 
 Rusya son dönemde yaptığı hamlelerle Suriye'de askeri varlığını kalıcı  hale getiriyor.  Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov 10 Ekim'de yaptığı  açıklamada, ülkesinin Suriye'nin Tartus şehrinde kalıcı donanma üssü kuracağını  söylemişti.
Putin'den kritik Suriye hamlesi!