Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinAB ve Ukrayna ile yapılan üçlü ekonomi görüşmeleri sırasında masadan kalkan Brüksel yetkilisinin 'pek Avrupalı gibi davranmadığını' söyledi.
 
Putin, başkent Moskova'da düzenlenen İnternet Ekonomisi adlı forumdaki konuşmasında Rusya-AB-Ukrayna arasında yapılan serbest ticaret bölgesi görüşmelerine de değindi.

'OYUN BİTTİ' DEYİP MASAYI TERK ETTİ
 

"Bu görüşmeleri bozan tarafın Rusya olduğunu söylüyorlar. Ancak tartışmalı konuların ele alındığı bir toplantı sırasında AB heyetinin başkanı 'Oyun bitti' dedikten sonra ayağa kalkıp gitmiş" diyen Putin, "Bu, pek de Avrupalıca ve hoş görülebilir bir tavır değil" ifadelerini kullandı.
 
'İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK İSTİYORUZ'

 
"Yine de bu konulara geri döneceğimizi düşünüyorum" diye devam eden Putin, Rusya-AB-Ukrayna üçgeninde ilişkileri düzeltmek istediklerini söyledi.
 
AB ve Ukrayna arasında serbest ticaret bölgesi oluşturulması planlandığı için Rusya'nın da dahil olduğu üçlü görüşmeler yapılıyor. Rusya, bu anlaşmanın ekonomisine zarar vermemesi için bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguluyor.