Rusya'nın üst düzey askeri yetkililerine hitap eden Putin, "Suriye'deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştiren Rusya lideri Vladimir Putin, “Hava Kuvvetleri Suriye operasyonunu istihbarat birimleri ile koordinasyon içinde yürütüyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) IŞİD dahil tüm teröristleri bulup ortaya çıkarıyor” dedi.

Putin'in "Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın" sözleri dikkat çekti.

Savunma Bakanlığı'nın üst düzey komutanlarına hitap eden Putin'in sözlerinden öne çıkan noktalar şöyle:

"IŞİD Rusya için doğrudan tehdit teşkil ediyor. Suriye operasyonunu  jeopolitik emellere ulaşmak ya da yeni silahlarımızı test etmek için değil ülkemizi korumak için gerçekleştiriyoruz."

"Rus Hava Kuvvetleri, Suriye’de teröristlere büyük darbe indirdi. Hava Kuvvetleri’mizin faaliyetleri olumlu bir değerlendirmeyi hak ediyor."

'ÇOK SERT DAVRANMANIZI EMREDİYORUM'

"Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Tüm hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın."

"Suriye operasyonunda son teknoloji ürünü silahları kullanan Rus Hava Kuvvetleri ve Deniz Filosu, teröristlerin alt yapısına büyük darbe indirdi. Bu sayede Suriye’deki durumun değişmesini sağlandı."

"NÜKLEER GÜCÜMÜZÜ ARTIRMALIYIZ"

"Rusya’nın stratejik nükleer gücünün etkisini artırma konusuna özellikle yoğunlaşmalıyız. Nükleer üçlememizi (Stratejik bombardıman uçakları, yere kurulu füzeler ve balistik füze donanımlı denizaltıları) yeni silahlarla donatmalıyız, hava savunma sistemimizi modernize etmeliyiz."

"Son 1 yılda ordumuzun gücünü artırmak için çok şey yapıldı. Birliklerimizin operasyonel uygulamaları konusunda yeni bir seviyeye ulaştık. Askeri tatbikatlarımızın kalitesi yükseltildi. Hemen hemen her askeri bölgede gerçekleştirilen ani denetimler birliklerimizin askeri anlamda son derece hazır olduğunu gösterdi."

'ÖSO'YLA SURİYE ORDUSUNUN GÜÇLERİ BİRLEŞTİRMESİNİ SAĞLIYORUZ'

"Rus Hava Kuvvetleri, Suriye ordusuyla Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) güçlerini birleştirmesine imkan sağlıyor. ÖSO mensubu yaklaşık 5 bin savaşçı Humus, Hama, Halep ve Rakka’da teröristlere karşı harekatlara katılıyor. Bunun dışında Suriye ordusu ile ÖSO’ya havadan destek sağlıyoruz. Suriye ordusuna da silah, mühimmat ve mali kaynak yardımı yapıyoruz."