Buckingham Sarayı'ndan dün iddiaları yalanlayan açıklamanın ardından daha önce benzeri görülmemiş biçimde ikinci bir sert açıklama geldi.

İlk açıklamasında herhangi bir yorum yapmaktan kaçınan Buckingham Sarayı ikinci açıklamasında iddiaların 'kat’i biçimde doğru olmadığı'nı vurguladı.

Buckingham Sarayı'nın sözcüsü 'York Dükü Prens Andrew'in, Virginia Roberts ile herhangi bir ilişki veya herhangi bir cinsel ilişki yaşadığı kesinlikle doğru değildir. Suçlamalar yanlıştır ve hiçbir temele dayanmamaktadır' ifadelerini kullandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, kadının suçlamaları York Dükü'nün eski arkadaşı ve pedofili suçundan mahkum olmuş Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in yargılandığı davanın bir bölümünü oluşturuyordu. Duruşmada, reşit olmayan bir genç kızla cinsel ilişkiye girme suçlamasında Prens'in de adı geçiyordu.

Prens Andrew'in Epstein ile New York'ta fotoğraflandığını yazan gazete, genç kadının 1999-2002 yılları arasında Londra, New York ve Epstein'e ait Karayipler'deki bir adada prens ile zorla cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını iddia ettiğini aktardı.

Mail on Sunday ve Sunday Mirror gazeteleri bugünkü baskılarında Virginia Roberts ile son yıllarda yapılmış röportaja yer verirken Sunday Express gazetesi Prens Andrew'in İsviçre'deki kayak tatilinde olduğunu ve İngiltere'ye döner dönmez tecavüz iddialarla karşılaştığını yazdı.

"SARAY BENİ SUSTURAMAZ"

Virginia Roberts isimli genç kadın avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı. “Saray beni susturamaz” diyen Roberts, “ bana karşı bu kadar tepki gösterilmesinin sebebi cinsel istismar kurbanlarının genelde sessiz kalmasıdır. Ben de uzun süre böyle yaptım ancak tekrar sessizliğe gömülmeyeceğim” ifadelerini kullandı. 2001 yılında gerçekleştiği belirtilen söz konusu cinsel istismarın ardından yıllar sonra sessizliğini bozan Virginia Roberts İngiliz sosyete çevrelerinin ünlü siması Ghislaine Maxwell’ın kendisini ve diğer 18 yaşından küçük kızları pazarladığını iddia etti.

Şu anda 30 yaşında olan kadının 1999-2002 yılları arasında Prens Andrew ile cinsel ilişkiye zorlandığı, henüz 17 yaşındayken Prens’le ilişkiye girdiği belirtiliyor