İsrail askerlerinin postallarıyla Kudüs'teki Harem-i Şerif bünyesinde yer alan Mescid-i Aksa Camiinin minberine çıktığı belirtildi. Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişini yasaklayan İsrail askerleri, avlunun içinde yasağa direnen cemaate saldırdı.

3 gündür Müslümanları almıyorlar

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle Aksa'ya yönelik yasak sürüyor. İsrail askerleri bu sabah 3 gündür Müslümanların ziyaret etmesi yasaklanan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek içerideki cemaate müdahale etti.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, son iki günde olduğu gibi İsrail askerlerinin bugün de Aksa'yı Müslümanlara kapattığını belirterek, "Aksa'nın avlusuna giren İsrail askerleri Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermilerle müdahale ediyor. Filistinlilerin direnmesi üzerine başlayan çatışma avluda devam ediyor. Müslümanlara kapıları kapatan İsrail askerleri, turist ve Yahudi yerleşimcilerin içeri girişine bugün de izin verecek" dedi.

Öte yandan Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında da gerginlik yaşanıyor. Aksa'nın kapılarında bulunan İsrail polisi, Müslümanlara yönelik yasağın dün olduğu gibi saat 11:30'a kadar devam edeceğini söyledi.

Mescid-i Aksa Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün ve önceki gün çok sayıda Yahudi yerleşimci polis korumasında Aksa'nın avlusuna alınmıştı.

İsrail güçleri pazar günü sabah saatlerinden itibaren Aksa'ya girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmış ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemişlerdi.