Pakistan’ın eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in, başkent Islamabad’da sabah saatlerinde mahkemeye giderken araçta fenalaştığı ve Ravalpindi Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırıldığı bildirildi. Müşerref’in araçta kalp krizi geçirdiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. Müşerref, Islamabad’daki ulusal kütüphanede kurulan özel mahkemede vatan ihanet suçundan yargılanıyor.

MÜŞERREF'E DESTEK 

Hastane önünde yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, binan önünde toplanan bir grup insan ellerinde çiçeklerle eski generale destek verdi. Müşerref için dua eden grup daha sonra Müşerref lehine sloganlar attı. Kalabalıktan bir kişinin ise hastane önünde namaz kılıp sesli bir şekilde dua ettiği görüldü.

DÜN GECEDEN BERİ RAHATSIZ

Akşam saatlerinde Müşerrefin kızının da babasının durumunu öğrenmek için hastaneye geldiği bildirildi.
Yerel basından edinilen bilgilere göre Müşerrefi’in dün geceden beri rahatsız olduğu, ancak mahkemeye gitmeyi kendi istediği kaydedildi.

MAHKEME YOLUNDA RAHATSIZLANDI

Daha önce güvenlik problemlerinden dolayı iki duruşmaya katılamayan Müşerref, ilk kez mahkemenin yolunu bu sabah tutmuştu. Ancak mahkeme yolunda rahatsızlanan Müşerref, Ravalpindi Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırıldı.

VATANA İHANETTEN YARGILANIYOR

Müşerref 2007 yılında olağanüstü hal ilan ederek vatana ihanet suçu kapsamına giren anayasayı ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin görevlerini askıya almaktan yargılanıyor.

MAHKEME UYARMIŞTI

Mahkeme dün görülen davada sanığın bir sonraki duruşmaya da katılmaması halinde tutuklama emri çıkarılacağı yönünde uyarıda bulunmuştu.

MAHKEME ÖNCESİ EVİNİN YAKINLARINDA PATLAYICI BULUNDU

Daha önce görülen ikinci duruşmaya güvenlik problemlerinden dolayı katılamayan Müşerref’in evinin yakınlarında birinci duruşma öncesinde 5 kilo ikinci duruşma öncesinde ise yarım kilo patlayıcı bulunmuştu.