Bugün Kahire'nin batısındaki piramitler bölgesinde polis merkezi yakınında el yapımı bir bombanın patlamıştı.

ORTALIK KARIŞTI
Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında ölenlerin sayısısın 11'ye yükseldiği belirtildi. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Dimyat, Beni Süveyf, İsmailiye, Sedat, Minya, Sedat, Hilvan ve Süveyş kentlerinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfekle müdahale etti.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale ettiği Beni Süveyf'te 4, Dimyat, Minya ve Feyyum'da 1'er kişi öldü.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, bugünkü gösterilerde 111 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Darbe karşıtı ittifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıldönümü münasebetiyle bugünden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

METRO İSTASYONU YAKININDA PATLAMA
Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki metro istasyonu yakınında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin batısında yer alan Giza vilayetinin Ed-Dukki bölgesindeki metro istasyonu yakınında bir bomba infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker öldü, 15 kişi yaralandı. Yaralıların, yakındaki polis hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Mısır makamlarından olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, bu sabah Kahire Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bombalı saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 51 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF ALINDI
Mısır Sağlık Bakanlığı, Kahire Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısının 4'e yükseldiğini, 51 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kahire Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan saldırıda 4 kişinin öldüğü, 51 kişinin de yaralandığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, yaralılar için kan bağışı çağrısında bulunuldu.