Yıllardır vücudundaki sorunu çözmeye çalışan Nick Hess, 3 yıl öncesine kadar aktif ve sosyal bir hayata sahip, hatta birçok sporu da aynı anda yapabilen biriydi. Fakat bir gün eşiyle birlikte televizyon seyrederken bir anda sersemlemiş bir şekilde hareket etmeye, konuşurken dili dolanmaya başladı.

Kimseyi ikna edemedi


Karısının şaşkın bakışları arasında aşırı sarhoş biri gibi gülümsemeye, hatta nefesinden  alkol kokusu bile gelmeye başlamıştı. Başlangıçta eşi, onun gizli bir alkolik olabileceğini düşündü. Diğer yandan sorun her geçen gün büyüyordu. 2011 yılında alkollü araç kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Polis raporuna göre yasal limitin 3 katı kadar alkollüydü. Hess ise çaresizce, 12 saat önce sadece 1 bira içtiğini anlatmaya çalışıyordu.

Haber ile ilgili metin girin!.
 

Karısının gizli alkolizmle ilgili şüphesini sona erdiren ise tüm günü bir saniye bile ayrılmadan beraber geçirdiği kocasının bir yemekten sonra yine aynı sarhoş görüntüyü vermesi oldu. Nick Hess'in vücudunda bir sorun olduğunu anlayan karısının desteğiyle  doktor doktor dolaşmaya başladılar. 3 kolonoskopi, 2 endoksopi olan Nick'in sorunu bir türlü anlaşılamıyordu.

Sorun çok geç anlaşıldı


Sonunda bir  doktor problemin ne olduğunu açıkladı. Sorunun adı Otomatik Mayalama Sendromu'ydu. Yani Hess'in vücudu ağızdan alınan şekeri sindirim sisteminde alkole çeviriyordu.

Bunun sebebi ise aslında hepimizi yakından ilgilendiriyor. Tıp dünyasında çok rastlanan bir durum olmasa da, hastanelerin acil servislerine tek gram bile  alkol almadan  alkol komasına girmiş bir şekilde yatırılan hastaların hikayeleri yok değil. Bu durumun sebeplerinden biri olarak bir hastalık sonrasında yoğun şekilde kullanılmış olan antibiyotiklerin midedeki bakterileri öldürerek mantarların yerleşmesine ve yayılmasına elverişli bir ortam oluşturulması olarak gösterildi.