Paris'te geçen hafta tutuklanan bir kişinin Argenteuil semtindeki bir evde büyük bir cephanelik oluşturduğu ortaya çıktı. Terörle mücadele savcısı François Molins, cephaneliğin kısa süre içinde gerçekleştirilmesi planlanan büyük bir saldırıda kullanılacağını düşündüklerini, ancak saldırının hedefi konusunda henüz bilgi bulunmadığını açıkladı.

Aylar süren soruşturma sonucu geçen perşembe günü tutuklanan 34 yaşındaki Reda K. hakkında terör örgütüne üyelik suçundan dava açıldı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Reda K.‘nın tutuklanmasının hemen ardından yaptığı açıklamada ‘ilerlemiş aşamada‘ bir terör saldırısı planının engellendiğini belirtmişti.

GÖRÜLMEMİŞ BOYUTTA CEPHANE

Savcı Molins,  Argenteuil'deki evde görülmemiş boyutta cephaneye rastlandığını belirterek, beş Kalaşnikof piyade tüfeği, bir makinalı tabanca, yedi tabanca, 1.3 kilo endüstriyel patlayıcı madde, 105 gram TTAP patlayıcı ve kimyasal maddeler ele geçirildiğini kaydetti. Evde ayrıca beş adet çalıntı pasaport, bomba ateşleyici olarak kullanılabilecek maddeler, aralarında yeni cep telefonlarının da bulunduğu yedi telefon ve şırıngalar bulunduğu açıklandı.

Molins, zanlının sorgusunda terörist olmadığını ve evi üçüncü bir kişi için kiraladığını söylediğini kaydetti.