Star gazetesinden Saadet Oruç bugünkü köşe yazısında çarpıcı bir Moskova iddiasını paylaştı. Oruç yazısında, Moskova’nın sadece Paris’te değil, Londra’da düzenlenen terör saldırılarından da aynı şekilde haberdar olduğu Rus ajanın itirafları arasında yer aldığını belirtti.

İşte Rus ajanın ifadelerini dayanan o yazı;

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da TSN adlı TV programında Andriy Tsaplienko imzasıyla yayınlanan itirafçı bir Rus güvenlik yetkilisinin beyanları önemli. Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen Rus Federal Security Service (Federal Güvenlik Servisi) eski üyesi ajanın takma adını “Yevgeniy” olarak veren Ukrayna TV’si yetkilileri, verilen beyanları farklı şekillerde kontrol da etmişler. Ve anlattığı her şeyin doğruyu yansıttığı belirtiliyor. Buna göre, başta Paris saldırıları olmak üzere Avrupa’da yaşanan ve İslami kavramları kullandığını iddia ederek terörist saldırılar düzenleyen örgütlerin içine sızan ve para ile imkân sağlayarak kendi adına bazı unsurları devşiren Rusya, bu bağlantıları aracılığıyla saldırı hazırlıklarından haberdardı. Moskova’nın sadece Paris’te değil, Londra’da düzenlenen terör saldırılarından da aynı şekilde haberdar olduğu da Rus ajanın itirafları arasında yer alıyor. İçine sızdıkları terörist gruplara finansal destek de sağlayan Rus gizli servis üyeleri, bu şekilde itibarlarını da yükselterek, örgüt hiyerarşisinde yükselmeyi başarıyorlar.

Haberde Rus ajanlarının kontrolü altındaki örgüt üyeleri sorulduğunda, Rus ajanın şu yanıtı verdiği belirtiliyor:

“Hizbullah’ın güvenlik şefinin oğlu ve iki yeğeni. Bir dönem Moskova’da yaşayan bu kişiler şu anda Avrupa’da yaşıyorlar ve Rus gizli servisi Arap-Lübnan hücresini bunları aracılığıyla yönetiyor. (Ukrayna TV ekibi, Hizbullah karşı istihbarat biriminin başındaki isim olan Abdülhadi Hamadi’den bahsedildiği detayını aktarıyor bu noktada.)

Eski Baas rejimi üyelerinin ve Irak ordusu komutanlarının, El Kaide örgütünün dağılmasının ardından DAEŞ örgütünün oluşumunda rol oynadıklarını hatırlatan Rus ajan, bu isimlerin hemen hemen tamamının Rus eğitim kurumlarından mezun olduklarına da dikkat çekiyor.

İtirafçı Rus ajan, Ukrayna’ya hayati değerde bilgiler sunmuş. Memleketine geri dönmesi artık pek mümkün görünmüyor. Son dönemde, irili ufaklı basın yayın organlarında ufak ufak yer almaya başlayan Rus ajan itiraflarından sadece birisini okudunuz bu yazıda. Terörist örgütlere sızıp, yapılacak saldırıları önceden haber alıp, belki de bu saldırılarda tuzu bulunma olasılığına sahip karanlık bir yapı... DAEŞ ile mücadele ediyor görünüp, Suriyeli muhalifleri, özelllikle de Türkmenleri zalimce yok etmeye çalışan kara bir şebeke... Neyse ki, Türkiye’ye karşı karalama çabaları duvara çarpıp dönüyor ve alıcı bulamıyor..."