Süleyman Civliz diriliş Postası'ndaki yazısında Hitler'in doktoru Joseph Mengele'yi yazdı. 
Hitler in İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudilere yaptığı soykırım hikayesini hepimiz biliyoruz. Toplama kamplarındaki gaz odaları, fırınlar ve sabun fabrikaları...
KAMPA GELEN İKİZLER 'AMCA' DERDİ
Zaten yok olması istenilen bu Yahudiler Hitler'in doktoru olarak bilinen Joseph Mengele isimli bilimsel sapığın iştahını kabartmıştı. Hayatını üstün insan ırkını üretmeye adamış olan Mengele, o güne kadar biriktirdiği deney fantezilerini ilk olarak o zamanlar uygulamaya başladı. 24 yaşında antropoloji, 27 yaşında tıp alanında doktora alan Mengele 'ye göre üstün ırkın özellikleri şöyle sıralanıyordu: üstün ırkın gözleri mavi olmalıydı, üstün ırk ikiz gebelikle dünyaya gelmeliydi, saçları sarı ve ten rengi beyaz olmalıydı yani ikizliği yok sayarsak tam bir Alman. Toplama kampına gelenleri kullanışlı ya da kullanışsız olarak ayırıyor ve kullanışsız olanları gaz odasına gönderiyordu. Özellikle kampa gelen ikizler çok ilgisini çekiyordu. Yalnızca ikizler ona 'amca' diye hitap edebiliyor ve istedikleri zaman şeker yiyebiliyorlardı.
İKİZLERİ DENEK OLARAK SEÇMİŞTİ
İkizlerin kanlarını birbirine zerk ediyor ve tepkimeyi gözlemiyordu. Yapışık ikizleri ayırma ve ayrı ikizleri birleştirme operasyonlarını anestezi kullanmadan yapıyordu. Cüce olanlara başka insanlardan kestiği uzuvları dikiyor, türlü mikropları vücutlarına verip ne kadar sürede öldüklerini test ediyordu. Gözü mavi olmayanların gözüne şırıngayla mavi mürekkep enjekte ettiği için deneklerinin birçoğu kör olmuştu. Buzlu suyun içinde insanların ortalama ne kadar sürede öldüklerini ölçmek için buz havuzları kurdurmuştu. Cinsiyet değiştirme ameliyatları ve saymakla bitmeyecek kadar daha bir sürü sapıkça deneyi gözünü kırpmadan yapmıştı. Yaptığı bilimsellikten uzak deneylerde 44 bin, gaz odalarında 2 milyonu aşkın insanın ölümünden sorumlu tutuluyordu. Sonuçta bir şekilde Güney Amerika'ya kaçtı, 1979'da denizde yüzerken boğularak öldü. Kaçtıktan sonra yaşadığı köyde cani deneylerine devam ettiğine dair iddialar ortaya atıldı. Brezilya'nın Candido Godol kasabasında 80 aile ve onlara ait evcil hayvanların hepsinin ikiz doğmasının ve hepsinin sarışın mavi gözlü olmasının altında, bu cani ruhlu doktorun sürdürdüğü deneyler olduğu söyleniyordu fakat alakasız olduğu ispatlandı.
MENGELE'NİN RUHU ARAMIZDA YAŞIYOR
Mengele yargılanmadı ve cezalandırılmadı. Cehennemin en havadar köşesini kaptığı gibi üstün ırk safsatası da tutmadı. Bu sapıkça tek tipleştirme çalışmaları sosyal açıdan halen devam ediyor. Kapitalist dünya kendince üstün gördüğü yaşam tarzıyla insanlığı zehirler. Sınıflara bölüp modern köleleri ve efendilerini belirler. Yani Mengele’nin ruhu bir şekilde aramızda yaşamaya ediyor.