Pakistan’da etkili olan kavurucu sıcaklarda ölü sayısı artmaya devam ediyor. Ülkenin güneyinde bulunan Sind eyaletinde aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 700’e yükseldi. Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölümlerin büyük bir bölümünün ülkenin en büyük kenti olan Karaçi’de meydana geldiğini belirterek, son günlerde en yüksek sıcaklığın ise 45 derece olarak ölçüldüğünü belirtti. Sind Eyaleti Sağlık Bakanlığı Sekreteri Saeed Mangnejo, yaptığı açıklamada aşırı sıcaklar nedeniyle son 4 gün içerisinde devlet hastanelerinde 612 kişinin hayatını kaybettiğini, özel hastanelerde ise 80 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Eyalet sekreteri, aşırı sıcak nedeniyle ölenlerin çoğunlukla fakir ailelerin yaşlı üyelerinden oluştuğunu ve yaşanan elektrik kesintilerinin durumu daha zorlaştırdığını vurguladı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, acil olarak gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu. Şerif’in konuyla ilgili talimatlarını aldıklarını ve gerekli önlemlerin en kısa süreğe gerçekleştirileceğini ifade eden Ulusal Afet Yönetim Merkezi, ordunun da Ulusal Afet Yönetim Merkezi’ne yardım etmek için takviye ekip olarak gönderildiğini bildirdi. Başbakan Şerif, ülke genelinde daha fazla elektrik kesintisi olmayacağını duyurdu ancak ramazan ayının başından itibaren kesintilerin arttığını kaydetti.

Ülkenin bazı kesimlerinde ölümlerin önlenmesi konusunda başarısız oldukları için hükümete ve ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan K-elektrik firmasına yönelik protestolar yapılıyor.
Ölü sayısı 700’e yükseldi aşırı sıcaktan ölümler,Pakistan